Klanken Concert
Aandacht voor je zelf

Klinkende zorg

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. In verschillende zorgcentra hebben medewerkers gemerkt dat bewoners volledig op kunnen gaan in muziek. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een effectieve manier gebleken om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen door de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

De helende klanken van muziek zorgen ervoor dat de aandacht van de ziekte afgaat en daarmee wordt het lichaam automatisch meer gericht op herstel. Hierdoor is een klankconcert een ideale manier om het herstel te versnellen en/of de pijn te verzachten.

Wij komen graag op locatie musiceren. Hier spelen wij met zachte klanken soms dichtbij, dan weer verder weg, maar steeds volledig afgestemd op de luisteraar(s).

De intense trilling van de native instrumenten voel je tot diep in je, hierdoor is het als een zachte massage, zonder aanraken. Wat heerlijk is voor mensen die veel pijn ervaren bij aanraking.
Opbellen
E-mail